Na de eerste dertien deelnemende gemeenten heeft nu ook de gemeente Den Haag zich aangesloten bij de benchmark gemeentelijk vastgoed. Met veertien gemeenten is in deze eerste editie van de benchmark een sterk deelnemersveld gerealiseerd. Achter de schermen wordt nu hard gewerkt om de gemeentelijke portefeuilles met elkaar te vergelijken. In november zal het benchmarken gereed zijn. De deelnemers kunnen dan hun eigen gegevens afzetten tegen dat van collega-gemeenten. In de modules beschikbaarheid, betaalbaarheid en vastgoedkwaliteit wordt het bezit van de gemeenten tegen elkaar aan gelegd en vergeleken. Daarnaast zorgen dynamische dashboards, verrijkt met openbare data, ervoor dat de gemeenten in een breder perspectief naar hun eigen bezit kunnen kijken. 

Een voorbeeld van zo’n dashboard zien? Klik dan hier

Dit vindt u misschien ook interessant

Artikel: Barometer Maatschappelijk vastgoed

Een artikel over de benchmark in de Barometer Maatschappelijk vastgoed. Op 5 oktober 2017 werd op Nyenrode de nieuwste uitgave [...]

Nieuwe deelnemers benchmark

Na het eerste succesvolle benchmarkjaar hebben we inmiddels al drie nieuwe deelnemers mogen verwelkomen voor het tweede jaar: Gemeente [...]

Artikel: Nieuwe benchmark gemeentelijk vastgoed

Nieuwe Benchmark Gemeentelijk Vastgoed: een digitaal dashboard voor integrale vastgoedsturing. Met veertien grote gemeenten is begin dit jaar een nieuwe [...]